KASFERO BILJNA KOZMETIKA ŠTITI I NEGUJE VAŠU ŠTITNU ŽLEZDU

Terapije štitne žlezde

Štitna (tireoidna) žlezda ima veoma bitnu i složenu funkciju u našem organizmu. Ona je odgovorna za  održavanje normalnog metabolizma svih ćelija, utiče na pravilnu apsorpciju glikoze, sintezu belančevina, zatim na frekvenciju srčane aktivnosti a samim tim na cirkulaciju krvi u organizmu i još dosta toga. Na osnovu toga ova žlezda je direktno odgovorna za pravilan fizički i mentalni razvoj i stanje organizma.

Poremećaj rada štitne žlezde spada u najčešće hormonske poremećaje i zastupljeniji je kod žena nego kod muškaraca. Kada su oboljenja štitne žlezde u pitanju ne mora uvek biti poremećena funkcija, već može doći do uvećanja, pojave čvorića na njoj, kao i pojave malignih oboljenja. Kod poremećaja lučenja hormona postoje dva oblika bolesti i to hipertireoza (stanje povećane funkcije) i hipotireoza (stanje smanjene funkcije). Razloga za to ima mnogo a najčešći su: nepravilna ishrana, neuredan život, hronična nervoza i stres, veliki  napor tokom dužeg vremenskog perioda i naravno nasledni faktor.

Lečenje obolele štitne žlezde je dugotrajan proces i treba ga ozbiljno shvatiti. Medicina danas nudi hormonsku terapiju koju nikako ne treba zanemariti, a prirodne metode lečenja koje ćemo izneti koristiti samo kao pomoćna sredstva u cilju što bržeg i uspešnijeg lečenja, naravno uz konsultaciju lekara. Kada je ova bolest u pitanju prirodni lekovi dolaze do izražaja i zauzimaju svoje mesto najčešće tek nakon lečenja ili u toku lečenja savremenim medicinskim metodama, a to zbog toga što se često dešava da se pacijenti i godinama posle uspesno završenog lečenja u određenim situacijama ne osećaju sasvim dobro.

Prirodna regulacija smanjene funkcije štitne žlezde

Kada je u pitanju smanjena funkcija štitne žlezde potrebno je uzimati namirnice bogate jodom a to su: morska riba, dagnje, jastog, morske alge, riblje ulje i obavezno jodirana so.

U našem narodu je za ovaj poremećaj od davnina najpoznatiji prirodni lek liker od oraha. Za liker se upotrebljavaju zeleni orasi, jer su veoma bogati jodom. Pravi se tako što se oko 40 komada vrlo mladih oraha (dok su još mali i u ljusci), zaseče nožem (kako bi bolje ispustili sokove), stave se u veću staklenu posudu i prelije sa 2l domaće komove rakije. Zatim se doda šećera po želji (ne previše). Posuda se dobro zatvori i ostavi da odstoji na suncu 6 nedelja. Nakon toga procedi i nalije u flaše.
Liker od oraha (orahovaču) piti svako jutro na prazan stomak, jednu malu rakijsku čašicu.

Prirodna regulacija povećane funkcije štitne žlezde

Za regulaciju povećane funkcije štitne žlezde pomoći će čaj i oblozi od ivanjskog cveća.

Čaj pripremiti na uobičajen način, jednu malu kašiku ivanjskog cveća preliti jednom šoljom ključale vode i ostaviti da odstoji svega nekoliko minuta. Piti tri puta dnevno.

Uporedo ispirati grlo (grgoriti) sa nešto jačim čajem od ove biljke, što češće u toku dana.

Da bi efekat lečenja bio još bolji, na mesto gde se nalazi štitna žlezda, stavljati obloge od ivanjskog cveća (najbolje u svežem stanju). Oblog se priprema tako što se cela biljka (u obliku malog buketića), samo na kratko prelije ključalom vodom i odmah stavi na maramicu. Kada se malo prohladi držati oblog na vratu, tako što je biljka prislonjena direktno na kožu, oko sat vremena više puta dnevno. Ako je moguće bolje bi bilo da pacijent za to vreme miruje u krevetu.

Ovaj prirodni lek pomoći će i kod uvećane štitne žlezde (gušavosti).

 

Terapija štitne žlezde prirodnim lekovima

KASFERO® preporučuje: čajeve

KASFERO® preporučuje: zdravu hranu

KASFERO® preporučuje: Ruski eliksir

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

KASFERO ®
Copyright © 2014 KASFERO
Komunikujte VIZUELNO, pitajte i savetujte se jednostavno, brzo i sigurno sa kompetentnim savetnikom iz tima Thyroid centro KASFERO NATURMEDIZIN. Za Vas smo tu Ponedeljkom, Sredom i petkom od 17.00h do 18.00, Utorkom i četvrtkom od 19.20h do 20.20h Zovi me! - Thyroid centro KASFERO NATURMEDIZIN
» skinite Skype, zovite besplatno!
Translate »
UA-50715495-1