KASFERO BILJNA KOZMETIKA ŠTITI I NEGUJE VAŠU ŠTITNU ŽLEZDU

Prirodna medicina

Prirodna medicina  je termin koji se  odnosi na niz različitih metoda kojima aktivirate  svoje telo da se izleči (spontano prirodno lečenje), korišćenjem prirodnih lekova i stimulansa stvorenih iz samoniklih biljaka.

 

     katarina

Homeopatija – potenciranje

Manje je više

Još jedna posebna karakteristika homeopatije je princip u lečenju „manje je više“, tako da se ne koriste visoke doze aktivnih supstanci. Eksperimenti su pokazali da homeopatski lek koji ima procentualno manji sadržaj aktivne  delotvorne supstance  pokazuje jači efekat u lečenju. Agens iz leka može delovati duže i efikasnije ako su simptomi obolele osobe i samog leka isti ili slični. Homeopatski lekovi se pripremaju na određeni način, gde dolazi do „potenciranja“, pojačanja njegove efikasnosti (lat. potentia- sila). Princip potenciranja, je poseban način obrade aktivnih supstanci iz sirovina, gde se razblaživanjem u specifičnom odnosu postiže željeni efekat. Homeopatska farmakopeja vrlo precizno opisuje pravila po kojima se homeopatski lekovi proizvode. To su obavezni propisi za sve proizvođače. Različitim metodama nastaju kapi, tablete i globule (perle).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

KASFERO ®
Copyright © 2014 KASFERO
Komunikujte VIZUELNO, pitajte i savetujte se jednostavno, brzo i sigurno sa kompetentnim savetnikom iz tima Thyroid centro KASFERO NATURMEDIZIN. Za Vas smo tu Ponedeljkom, Sredom i petkom od 17.00h do 18.00, Utorkom i četvrtkom od 19.20h do 20.20h Zovi me! - Thyroid centro KASFERO NATURMEDIZIN
» skinite Skype, zovite besplatno!
Translate »
UA-50715495-1